Konkursinio alaus registracija jau prasidėjo ir tęsis iki paskutinės balandžio dienos. Laiko dar tikrai turite, bet neatidėliokite šio reikalo paskutinei dienai ir jau rytoj pradėkite galvoti kokį alų pateiksite šių metų konkursui.

COVID-19 sąlygota situacija Lietuvoje, deja, negerėja. Lieka mažai vilčių, kad alaus vertinimas kategorijose vyks mums visiems įprastu ir mielu formatu, kai visas konkursinis alus įvertinamas ir finalininkai atrenkamai per vieną dieną. Dar nėra galutinai apsispręsta, bet labai tikėtina, kad šis formatas keisis.

Pirma, labai gali būti, kad vertinimas kategorijos vyks ne vieną, o keletą dienų. Tai priklausys nuo to, kiek mums pavyks rasti teisėjavimui tinkamų vietų. Šiuo metu planuojama, kad vienoje teisėjavimo vietoje vienu metu vyks teisėjavimas tik prie vieno stalo.

Antra, tikriausiai bus mažinamas sesijų (kategorijų) teisėjų skaičius iki trijų, o tam tikrais atvejais gal net iki dviejų teisėjų.

Jeigu taip įvyktų, kad alaus vertinimas kategorijose užsitęstų ilgiau nei mes šiuo metu planuojame, atitinkamai gali būti pakoreguota ir finalo data. Bet tikėkimės, kad pavyks laikytis numatyto grafiko.

Tačiau alaus registracijos ir surinkimo datos nekeičiamos. Priminsiu, kad alaus surinkimas prasidės balandžio 19 dieną.

Alaus registracija vykdoma šiuo adresu: https://registracija.aludariutaure.lt/

Aludarių taurę remia Savas alus arčiau sielos